Вила Симплисити гр. София

Вила „Симплисити“ се намира в покрайнините на големия град. Тя е на 2 нива с подземен етаж, където се намират гараж и фитнес. На първо ниво са разположени всекидневна, кухня, склад и тоалетна с перално помещение. На горния етаж се намират спалните, всяка една с тераса и собствена баня.

Обемно-пространствената структура се състои от едно основно тяло и две симетрични крила. Там се намират спалните помещения с югоизточно изложение с цел най-добро ослънчаване. Основният подход към вилата е откъм главната южна фасада. Сградата не е проектирана за постоянно обитаване, тъй като семейството живее в града и има желание единствено да прекарва свободното си време, уикендите и ваканции във вилата. Материалите, които са използвани отново следват принципите на модерната съвременна архитектура – богато остъкляване, дърво, бели бетонни стени.
Целта на сградата не е да се откроява от съседните, а да се слее с природата,чрез избора на естествени материали като стане част от ландшафта.Това, което ние се стремим да постигнем е хармония между природата и човешката намеса в средата.

Comments are closed.