За нас

Няколко думи за нас

IMG_5219 op1

Архитектурно бюро „Кантора 17” е основано през 2012 година от арх.Александър Червенков. Фирмата разполага с компетентни професионалисти,които са специализирали и доказали своята експертиза в различни сфери на архитектурната професия. През годините са били част от множество проекти за жилищни и обществени сгради, ваканционни комплекси, търговски центрове и други по Черноморието и в страната. Членовете на екипа имат и международен опит, както в проектирането, така и в строителството.

Архитектурно бюро „Кантора 17” предлага на своите клиенти безкомпромисно качество и отговорност към всеки един проект. Стремежът ни е да създаваме архитектура, която вдъхновява хората. Именно поради тази причина правилния диалог между нас и клиента е от най-голямо значение, за да се получи значим продукт. Архитектурата ни обединява и провокира да се развиваме непрекъснато и да търсим хармонията между човека, природата и заобикалящата го среда.

Вярваме, че това е истинката роля на архитекта.

Защо да изберете нас

  • icon_01ПартньорствоНие говорим езика на клиента, разбираме вашите желания и идеи, с вас сме до успешната реализация!
  • icon_02Международен опитНашият екип е участвал в международни проекти и конкурси. Предлагаме ви една различна гледна точка!
  • icon_03Проект-ИзпълнениеВинаги следим за правилното изпълнение на обектите си. Екипът ни е упражнявал контрол на значими мащабни проекти!
  • icon_04ПрецизностЗа нас няма малък или незначителен проект. Качественото изпълнение на всяка задача е наш основен приоритет!
  • icon_05ИндивидуалностАко имате смели идеи, ние сме готови да ви изслушаме. Екипът ни не се страхува от предизвикателствата!
  • icon_06Цялостно управлениеЕкипът ни може да се погриже за всички дейности от проектиране, през одобрения от институциите-до строителство.
  • icon_07Бърза реакцияНие разбираме вашите планове. Винаги се стремим да постигнем желаните резултати спрямо вашите ангажименти във времето!
  • icon_08Конкурентни цениВсеки проект за нас е важен. Ние извършаваме дейността си, без компромиси, в едно добро съотношение цена-качество.

За водещия архитект

арх. Александър Червенков – Управител на архитектурно бюро „Кантора 17” (Член на Камарата на Архитектите в България с Пълна Проектантска Правоспособност.)

2010 г. - Завършва образованието си в Кеймбридж,Великобритания и София, България. По време на следването си активно работи по проекти за жилищни и търговски сгради по Черноморието. Част от тях са реализирани в центъра на гр.Бургас. Участва в изготвянето на проект за реконструкция на съдебната палата в София, която печели отличие „Сграда на годината”.

2011 г. - Работи като Помощник Дизайн Мениджър на мащабен проект на американската армия в България. Придобива сертификат за „Качествен контрол по време на строителството” от правителството на САЩ.

2012 г. - Основава архитектурно бюро „Кантора 17” в гр. Бургас. Разработва заедно с екипа си проект за мащабен търговски комплекс в София, реконструкция и реставрация на сграда паметник на културата в Бургас, няколко еднофамилни къщи, множество проекти за преустройства и интериор. Упражнява инвеститорски контрол на значим международен проект в Бургас.

2013 г. - Придобива сертификат за „Управление на Проекти”. Ръководи и управлява договори на проекти за преустройства и ремонтни дейности на международен проект в Бургас. Заедно с екипа си проектира ваканционно селище и детски лагер в Царево, множество частни еднофамилни сгради и преустройства.

2014 г. - Открива собствен офис. Придобива сертификат за „Оценка на съответствието на строителните материали”. Проектира и работи като проектов мениджър в строителството.

2015 г. - Придобива сертификат за управление на договори в строителството по „ФИДИК”.

2016 г. - Реализира проекти по европрограми за развитие на селските райони.

2018 г. - Проектира и реализира интериорни проекти между които апартаменти, заведения и ВИП салон на летище.

2019 г. - Работи върху мащабен проект на американската армия.

Диалогът между архитекта и клиента е като разговор между най-близки приятели,които знаят всичко един за друг. Когато става въпрос за нова къща, реконструкция или проект за интериор, става въпрос не просто за бизнес отношения, а за човешки мечти. Като добри психолози ние знаем, че добрата архитектура се създава с отворено сърце, с разбирателство и индивидуален подход.


Арх. Александър Червенков