Къща в рустикален стил с.Росен

  • rendering1 copy

Проектът представлява еднофамилна къща за ирландско семейство в.Росен, Община Созопол. Сградата е издържана в рустикален стил, с видими греди, бяла мазилка и преобладавощи естествени материали. Къщата е на два етажа с подпокривно пространство и с обща квадратура от 227 кв.м.

На приземния етаж плана е отворен като има обособени кътове за дневна и голяма линейна кухня с остров. От там се излиза на просторна веранда покрита с дървена декоративна пергола и парапети в същия стил.

На същото ниво съответно са разположени складове, мокро помещение и тоалетна.

На вторият етаж се намират две големи спални, всяка от тях със собствен санитарен възел и достъп до обща тераса, а в подпокривното пространство също плана е отворен, като единствено е оставено помещение за баня с тоалетна. Това дава свобода на обитателите да използват пространството спрямо конкретните им нужди. Интериорното пространство е оформено с видима покривна конструкция.

Сградата е ориентирана югозападно на парцела, като чрез това се открива гледка към просторния двор, преминаващата наблизо река и спортното игрище.

Comments are closed.