Еко Лаб

Еко-лаб не е стандартен проект за малка лаборатория. Сградата се състои от 2 етажа, като на горния се намират работните места, а на долния е жилищната част.

Основният подход към зданието е от просторна дървена тераса на горното ниво, а двете спални и дневна на долно ниво се достигат посредством интериорна стълба.Ориентацията на сградата цели да затвори напълно северната фасада за сметка на югоизточната, на която е предвидено мащабно остъкление, за да черпи достатъчно топлина и светлина.
Сградата е проектирана по енерго-ефективни и екологични стандарти. Използваните материали са предимно естествен камък, дърво и стъкло. Стените са дебели и добре изолирани, за да задържа топлина през зимата и обратното през летните месеци.
За повечето хора работното място на учените е скучна, студена и стерилна лаборатория. Особеността в тази е точно факта, че те трябва да работят дълги периоди от време далеч от семействата си. Това, което ние сътворихме не е средностатистическата лаборатория, а е място, където те могат да работят и живеят наистина чувствайки се сякаш са у дома. Разполагат с всичко необходимо да работят и прекарват остатъка от времето си пълноценно в една модерна енерго-ефективна сграда с ясно изявена крива насочена на югоизток и разбира се неповторима гледка към езерото.

Comments are closed.