Детски лагер в Царево

Настоящият проект представлява комплекс от 3 свободностоящи cгради, всяка със своe основно преднзаначение. Основната сграда и най-голяма по площ е разработена, за да обезпечава основният брой летуващи деца. Тази постройка същевременно съчетава функциите на супермаркет, ресторант, малки специализирани магазини на партерно ниво, общи площи за игри на закрито и облужващи помещения за педагогическия, медицински и камериерския състав. Тези пространства могат свободно да се прекрояват в зависимост от наемателите.В парцела също е разработена втора, по-малка жилищна сграда (къща), в която са разработени самостоятелни стаи със самостоятелни санитарни възли. В комплекса също така е предвидено мултифункционално спортно игрище за тенис, баскетбол и волейбол със самостоятелна съблекалня в непосредствена близост.
В детският лагер също така се предвижда направата на малък амфитеатър за представления и обучения на открито, както и плувен басейн.
Архитектурата на целия комплек е типично средиземноморска. Усещането за южна Испания се подхранва от ярките цветове на фасадите, декоративните парапети от ковано желязо, множеството стилизирани елементи покрай прозорците, колоните и вратите, извитите сводове и открити галерии, многобройните дървени декоративни перголи, покрити със зеленина.
Основната сграда прави впечатление със своята ритмичност на фасадата, редуваща различни по големина тераси, красиви парапети от ковано желязо, интересни подпокривни пространства и покрити с пеголи покривни тераси.
Второстепенната сграда се отличава с интересното си фасадно оформление посредством много детайл и акценти. Отличава се значително като архитектура от основната сграда ,но се вписва в цялостния облик на комплекса посредством общи елементи и цветови решения.

Comments are closed.