Вилна сграда в Медово

Настоящият проект представлява еднофамилна двуетажна къща,намираща се в с.Медово, Бургаско. Поради особеностите на парцела, който е дълъг, тесен и стръмен е разработена концепция за ''пълзяща'' по терена къща. Идеята е сградата погледната ниско от склона да изглежда малка и ненатрапчива,но да разкрива повече своята същност с навлизането към нея.
Къщата е на два етажа,като на първо ниво е формирана дневна с кухненски бокс, тоалетна и самостоятелна спалня със собствен санитарен възел. Разплоложението на помещенията е така съобразено, че спалните да са максимално отдалечени от улиците и да гледат към вътрешния двор с басейн и планината.
Посредством двураменна стълба се стига до второто ниво което предлага площадка над дневната с въздух и изглед към двора, спалня отново със собствен санитарен възел и просторна покривна тераса с декоративна пергола. Предвидена е лятна кухня с барбекю, която гледа към селището и морето.
Архитектурата на сградата е в синхрон с природата. Целта е да се използват естествени материали като камък и дърво. Мазилките са решени също в естествени цветове. Декоративните елементи по фасадите се свеждат до минимум и в най-общия случай представляват геометрично подчертаване на отделните елементи отново посредством камък и дърво.

Comments are closed.